Straipsniai - 2017

„SOS! PREKYBA ŽMONĖMIS“ („AKMENESVAIKAI.LT”, 2017-05-22)

Š. m.  gegužės 18 d. Akmenės rajono paramos šeimai centro globotiniai (rūpintiniai)  vyko į VšĮ Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centrą, pasiklausyti prevencinės paskaitos „SOS! Prekyba žmonėmis“, kurią vedė šio centro socialinės darbuotojos Marytė Puidokienė ir Žaneta Morkūnaitė.

Socialinės darbuotojos pasakojo vaikams apie prekybą žmonėmis, naujas jos formas, tokias kaip vergystė, vogimas, prostitucija ir kt. Visos paskaitos metu darbuotojos vaikams pasakojo tikras istorijas (neatskleidžiant asmenų), kas padėjo geriau suvokti apie šios problemos mastą. Socialinės darbuotojos noriai dalinosi savo patirtimi, kaip apsisaugoti, kad netaptume prekybos žmonėmis aukos, kur galime kreiptis ištikus tokiai bėdai.

Klausantis šios paskaitos, vaikai noriai uždavinėjo klausimus, o darbuotojos pateikė  išsamius atsakymus.
Dėmesio!
Visą parą veikia Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro SOS numeris +370 679 61617, skirtas konsultuoti, patarti ir informuoti nukentėjusius nuo įvairių prekybos žmonėmis formų, prostitucijos, seksualinės prievartos, pabėgusius nepilnamečius.
Šiuo numeriu skambinti kviečiami ir šeimų nariai, bet kokių tarnybų atstovai, įtariantis apie galimą išnaudojimo, smurto ar apgavystės atveją.
Kovos su prekyba žmonėmis centro specialistų komanda – socialinė darbuotoja, psichologė ir teisininkas – pasiruošę padėti tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų.