Straipsniai - 2017

POKALBIS APIE PREKYBĄ ŽMONĖMIS („MASIULIS.KAUNAS.LM.LT”, 2017-01-27)

2017 01 27 mokyklos specialistės pakvietė Vaidą Matusevičiūtę, Lietuvos Caritas specialistę, kad pravestų pokalbį su vyresniųjų klasių mokiniais apie prekybą žmonėmis. Mokiniai sužinojo, kad auka gali tapti bet kas: merginos, apgaule parduodamos į sekso vergiją, vaikai vežami vogti, daryti nusikaltimus, merginos viliojamos už pinigus sudaryti fiktyvias santuokas. Specialistė siūlė daugiau domėtis darbo pasiūlymais užsienyje, kad nepatekti į prekybos žmonėmis ar išnaudojimo pinkles. Caritas organizacija dalyvauja programoje „Pagalba prostitucijos ir prekybos žmonėmis aukoms”. Viešnia paliko atvirukų ir literatūros prekybos žmonėmis prevencijos tema, atsakė į mokinių klausimus. Žinojimas daro mus saugesnius.

 

Dėmesio!
Visą parą veikia Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro SOS numeris +370 679 61617, skirtas konsultuoti, patarti ir informuoti nukentėjusius nuo įvairių prekybos žmonėmis formų, prostitucijos, seksualinės prievartos, pabėgusius nepilnamečius.
Šiuo numeriu skambinti kviečiami ir šeimų nariai, bet kokių tarnybų atstovai, įtariantis apie galimą išnaudojimo, smurto ar apgavystės atveją.
Kovos su prekyba žmonėmis centro specialistų komanda – socialinė darbuotoja, psichologė ir teisininkas – pasiruošę padėti tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų.
Publikuota: 2017m. Sausio 27d., https://www.masiulis.kaunas.lm.lt/node/513/