Straipsniai - 2017

KAUNO TERITORINĖJE DARBO BIRŽOJE BUVO VYKDOMA KOVOS SU PREKYBA ŽMONĖMIS IR IŠNAUDOJIMU CENTRO PREVENCINĖ AKCIJA „STABDYKIME PREKYBĄ ŽMONĖMIS SAVO KRAŠTE!“ („LDB.LT”, 2017-06-23)

Akcijos metu Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro socialinė darbuotoja  V. Matusevičiūtė su darbo biržos darbuotojais aptarė prekybos žmonėmis formas, kokie asmenys, kokiais būdais tampa prekybos žmonėmis aukomis bei kaip nuo to apsisaugoti.
Vėliau Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro socialinės darbuotojos V. Matusevičiūtė ir P. Alesiūtė bei Kauno rajono bendruomenės pareigūnas vyresnysis specialistas  D. Joneikis kalbino darbo biržoje apsilankiusius asmenis prekybos žmonėmis tema, teiravosi, ar teko su tuo susidurti, kokios mintys kyla išgirdus teiginį „prekyba žmonėmis“. Asmenys buvo informuojami, kur galima kreiptis pagalbos bei kokia pagalba suteikiama tapus prekybos žmonėmis auka ar pažįstant/įtariant esant tokį asmenį.
Šios akcijos metu darbo biržos darbuotojai ir darbo biržoje apsilankę asmenys turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su prekybos žmonėmis problema, jos mastais.
Dėmesio!
Visą parą veikia Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro SOS numeris +370 679 61617, skirtas konsultuoti, patarti ir informuoti nukentėjusius nuo įvairių prekybos žmonėmis formų, prostitucijos, seksualinės prievartos, pabėgusius nepilnamečius.
Šiuo numeriu skambinti kviečiami ir šeimų nariai, bet kokių tarnybų atstovai, įtariantis apie galimą išnaudojimo, smurto ar apgavystės atveją.
Kovos su prekyba žmonėmis centro specialistų komanda – socialinė darbuotoja, psichologė ir teisininkas – pasiruošę padėti tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų.