Straipsniai - 2017

AKCIJA „STABDYKIME PREKYBĄ ŽMONĖMIS“ („LDB.LT”, 2017-06-12)

Birželio 9 d. Šiaulių teritorinės darbo biržos Šiaulių skyriuje vyko akcija „Stabdykime prekybą žmonėmis“, skirta darbo ieškantiems asmenims.

Šią akciją organizavo VšĮ Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centras  (KOPŽI) kartu su  Šiaulių skyriaus darbuotojais.  Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro socialinės darbuotojos Eglė Kosmauskienė ir Bernadeta Tsitsishvili darbo biržos klientus supažindino su akcijos tikslais, esama situacija, įvardijo dažniausias prekybos žmonėmis formas: įvairaus amžiaus žmonės, kurie išvežami į kitas šalis vykdyti įvairiausių nusikaltimų; asmenys, ieškantys pelningesnio darbo užsienyje, verčiami dirbti nežmoniškomis sąlygomis, be jokių socialinių garantijų. Seksualinis išnaudojimas – labiausiai paplitusi prekyba žmonėmis sritis.

Akcijos metu socialinės darbuotojos kalbino darbo biržos klientus, kvietė prisijungti ir dalyvauti akcijoje, išklausė jų nuomonę, atsiliepimus,  dalinosi savo  patirtimi, kaip apsisaugoti, kad netaptų prekybos žmonėmis aukomis, kur kreiptis, ištikus tokiai bėdai. Klientai noriai dalyvavo pokalbyje, teikė savo nuomonę, kartu su socialiniais darbuotojais aptarė įvairias situacijas, viena iš aktualiausių – laikini darbai užsienyje, gyvenant ir dirbant sunkiomis sąlygomis. Tai, daugumos pasisakiusių klientų nuomone, galima prilyginti nukentėjus nuo prekybos žmonėmis formai.  Darbo biržos klientai teigiamai įvertino organizuotos akcijos naudą, siūlė tokio pobūdžio reginius organizuoti dažniau.

Publikuota: 2017 m. Birželio 12 d. http://www.ldb.lt/TDB/Siauliai/Apie/Naujienos/UserDisplayForm.aspx?ID=1096